whatsapp

Araç Kiralarken Dikkat...!

Günümüzde rent a car firmaları oldukça artmıştır karlı bir yatırım oldugunu düşünen çoğu yatırımcı bu sektöre yönelmiştir çıtasını yükseltmiştir hizmet sektörü olarak bilinen bu iş tatile gittiğiniz veya iş için gittiğiniz veya tatile araçla gitmeyi düşündüğünüzde kafanızdaki alternatiflerden biri olmuştur.

bu makalemizde tüketicinin nelere dikkat etmesi gerektiğini tecrübelerimizle ele aldık.

aklınıza takılan bir soru oldugunda sitemizdeki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz 

            Öncelikle rent a car sektörü bir hizmet sektörüdür. bu sektörde her sektörde olduğu gibi büyük çaplı küçük çaplı firmalar mevcuttur kurulsal bir firmadan araç kiralayım başım ağrımaz diyorsanız bu makaleyi dikkatlice okuyun...

            Araç kiralalarken öncelikte rent a car firmasından gelen personel elinde bir sözleşme mukamelesi ile gelir sizin ehliyet kimlik varsa pasaport bilgilerinizi ve kredi kartınızı isterler.

formu doldurarak sizler imza atarsınız ancak bu imza attığınız formda ne yazdığını %99 müşterimiz okumuyor diyebiliriz. birbirinden karışık maddeler okunacak olursa 15 dakikanızı alır ama size tavsiyemiz iyice okuyun ilerleyen dönemlerde icra borcu ile karşılaşmanız an meselesi olabilir.

kontrat imzalarken nelere dikkat etmelisiniz :

1: yazı boyutu 16 punto olması gerekli (çoğu firmanın yazı fontu ve puntosu 10 dan daha düşüktür ) gözlük kullanan bir kişi tamamen itiraz etme hakkı doğar ve mahkemeyi kazanır diyelim öncelikle

2: sıralı maddeleri dikkatlice okuyun firmalar kendilerini güvene alacak maddeler sizlere büyük zararlar getirebilir. imza attığınızda okudum kabul ettim anlamına gelmektedir.

3.maddeleri okurken kötüsünü düşünerek hareket edin işinize gelmeyen madde varsa yetkiliden üstüne iptal yazısı çekerek yanına imzasını atmasını isteyin kabul etmiyorlarsa gerekirse kiralama yapmayın.

4. sözleşmenin bir nüsasını mutlaka alın birebir aynı oluguna dikkat ediniz.

5. sözleşme haricinde extra size sunulan hiçbir belge imzalamayınız tahattutname,senet,mailorder formu (max 500 tl üstü) aksi taktirde karşı dava bile açamayacak duruma gelirsiniz caiz fiyatlarla hacizlik olabilirsiniz.

6. aracı kiralarken mutlaka 4 tarafından resimlerini telefonunuzla çekiniz küçük darbe ve çizikler üstünüze kalabilir bu sizi bu suçlamadan kurtaracaktır.

7. aracın kaskosunu sorunuz sigorta ve kasko fiyatları artması sebebiyle bazı rent a car firmaları bu riski göze alıp kasko yaptırmamaktadır. bazıları ise şahsi kullanım amaçlı olan kasko yaptırmaktadır. bununda sonradan büyük sorunlar çıkarması an meselesidir. kiralayacagınız araçta rent a car kaskosu olup olmadıgını sorunuz gerekse sözleşmeye not düşüttürünüz ve yanına tahattut imzası alınız. hiçbir rent a car firmasında kasko evrakları araç içinde bulunmaz.

8. araca bindiğiniz gibi ruhsatı kontrol ediniz sigorta ve muanesine dıkkat ediniz aksi taktirde tatiliniz veya işiniz aksayabilir.

9. periodik bakım defterini kontrol ediniz.mekanik arızalar kasko dahilinde değildir aracın bir önceki müşteri tarafından veya kilometresinden dolayı mekanik arızalar çıkabilir rent a car firması bu bedelleri sizlerden talep etmek isteyebilir. bakım kartını isteyin bu sizin en doğal hakkınız 

10. araç marka modeli farketmez gösterge panosunda araç çalışırken dahili bir ışık yanmaması gerekir. olasi gördüğünüz arıza ısığı varsa rent a car firmasıyla hemen paylaşın (yağ lambaları,ünlem işaretleri,fren lambaları,far ampul lambaları,airbag,abs,asr v.b) lambalar size sonrasında sorun yaratabilir.

11. erken rezervasyon : hepimiz kendimizi garantiye almak isteriz bu sebepten günler hatta aylar önce rezervasyon yaptırmak isteriz. fakat kiralama günü gelip çattığında başka marka model araçla karşılaşabilirsiniz  bunuda garantilemek için mutlaka rezervasyon yaptırdığınız firmadan confirme mail yada fax yoluyla alınız ödeme yaparken ilk rezervasyonda tamamını ödemeyiniz.
          imza rent a car olarak sizlere daha keyifli günler dileriz. firmamız bu politikaları yerine getirmektedir. daimi müşteri hedefimizdir. sorularınızı anasayfadaki yorumlar kısmından bekleriz yada aşağıdaki linke tıklayınız.